420 000 scovillegrader – Satans Sweat

Jag har ju tidigare skrivit om harakiri korven som finns i Gamla Stan. Såsen som han häller på korven gör att den hamnar runt 1 000 000 scovillegrader.

Scovilleskalan är ett subjektivt mått som visar på hur många gånger ett ämne måste spädas innan en människa inte kan upptäcka någon hetta längre.

Paprika är till exempel 0 på scovilleskalan. Mer om scoville kan du läsa på wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Scoville_scale

Men det är två saker jag inte förstår med scoville ratingen:
– 1 olika personer är olika känsliga
Jag gillar stark mat, och äter det ofta. LillFisen här hemma tycker inte alls om stark mat och tycker att lök är ”starkt”. Vi skulle ju definitivt bedömma scovillegrader olika.

– 2 mängden
Om man tar en droppe eller en 6 cl shot med stark sås påverkar ju definitivt hur starkt det blir. Testa själv. Rör ner en droppe tabasco i 1 kg köttfärssås, eller ta tre droppar tabasco på varje tugga. Mängden påverkar ju upplevelsen, eller hur?

Jag köpte Satans Sweat igår


Otroligt god, och med riktigt skönt drag. En droppe på varannan minivårrulle gav skönt pirr i öronen och svettdroppar i pannan. Och förutom det så är en riktigt god. Luktar nästan ingenting, men innehåller 44% Naga Jolokia chili.
Landar på 420 000 scovillegrader.

Skall köpa en annan sås med. Z – Nothing Beyond. Extremely Hot Sauce. 4 000 000 scovillegrader.


Frågor på det? Vem vill komma och äta chili? Snart blir det Texas chili fest tror jag…

6 thoughts on “420 000 scovillegrader – Satans Sweat

  1. *asg* Har du pool liksom? 🙂

    1. Inte vi, men det finns massor med pooler… Hey, grannen har både pool o studsmatta, ser en perfekt kombonation

  2. Jag är lätt PÅ! stark mat är gott, och det bästa är när man känner smaken av maten också…och inte bara den brännande hettan.

    1. Den här starksåsen luktar knappt, och jag testade den på stir fry noodles med paprika och morot. De delikata och vaga smakerna kändes definivt från ägg, morot och även paprika. Så den dödar inte smaken.

    1. Tjena Jimmy. Är det inte dags för ett provsmak nu?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *