Choklad- och kokosdoppade vaniljproteinbollar
Julgodis i kombination med byggstenar, nyttigt fett och god choklad låter väl ok? Jag fick ett infall att variera och lyxa till mina vanliga proteinbollar igår och använde Gourmet-Pro vanilj istället för choklad, samt riktig 70%ig choklad att doppa i.
Mjuk vanilj/mandel inuti och, efter en stund i kylan på balkongen, hårt skal av choklad med kokos. Smaskiga, men jag ångrar att jag inte testade ha i lite kanel eller pepparkakskrydda och hackade nötter för julsmak och gott tuggmotstånd. Eller saffran? Ett tips till dig!
Ingredienser ca 10 bollar:
2 dl Gourmet-Pro vanilj vatten till lagom fast konsistens (ca 3 msk) 0,5 tsk vaniljpulver 2 msk kokosolja 0,5 dl mandelmjöl kokosflingor 70%ig choklad vit choklad (kan uteslutas) ev. pepparkakskrydda/kanel i juletider Gör så här:
Smält chokladen över vattenbad. Blanda proteinpulver, vaniljpulver, mandelmjöl, smält kokosolja och vatten – lite i taget tills du arbetat ihop en tjock smet. Rulla bollar som du sen vänder i smält choklad, mörk eller vit, och rullar i kokos. Ställ svalt en stund eller frys in. Njut ihop med kaffe, te eller varför inte en kopp glögg? Eller glögg-te om du vill fortsätta hoppa sockerkicken. Original Page: http://trendotraning.se/2012/12/01/choklad-och-kokosdoppade-vaniljproteinbollar/
Sent from Feeddler RSS Reader